Positiivinen kehonkuva vs. Fitness

6

POSITIIVINEN KEHONKUVA

Keskustelu positiivisesta kehonkuvasta on ollut viime aikoina paljon tapetilla ja olen törmännytkin outoihin olettamuksiin sen ympärillä. Ensinnäkin ihmetyttää, miksi positiivinen kehonkuva automaattisesti yhdistetään usein ”lihavuuden ihannointiin”? Itse ainakin kannustan ihmisiä tekemään asioita, jotka ravitsevat niin henkistä, kuin fyysistäkin puolta. Kehoitan ehdottomasti kaikkia hoitamaan omaa kroppaansa hyvin ja rakkaudella. Tuntuu, että kaikesta nyt vain halutaan vääntää ja ymmärtää asiat väärin, etenkin internetin ihmeellisessä maailmassa 😉

Toiset ovat luonnostaan pyöreämpiä ja toiset hoikempia. Vartaloita on kuitenkin yhtä monta kuin meitä tallaajia, joten ollaan ylpeitä siitä omastamme, eikä yritetä änkeytyä kaikki siihen samaan muottiin. Kielteinen kehonkuva saatta myös vaikuttaa henkisen terveyden lisäksi suoraan fyysiseen terveyteen, niin kuin mikä tahansa muu negatiivinen tai stressaava aihe. Yritetään enemmän olla ylpeitä siitä mitä meillä on, eikä murehtia siitä mitä meillå ei ole.

”Toistaiseksi Suomessa ei juuri ole ollut positiivisen kehonkuvan lähettiläitä. Tähän saattaa tulla muutos, kiitos Fitnessmalli 2017 -finalisti Anni Valliuksen.” Ilona / Iltalehti

Jos vain saan kunnian olla Suomen ensimmäinen positiivisen kehonkuvan lähettiläs, otan sen kunnialla vastaan.

Kuva: Iltalehti / Ilona

FITNESS

Mitä fitness sitten tarkoittaa? Sulje hetkeksi silmäsi ja mieti sanaa fitness, minkälaisen kuvan se sinulle tuo mieleen? Mielestäni etenkin Suomessa on yleisesti erittäin suppea käsitys tästä sanasta. Fitness käsitteenä ainakin muualla maailmalla kattaa paljon muutakin, kuin vain lajiliittoon kuuluvat fitness -kilpailut. Sosiaalinen media myös ehkä antaa hieman vääristyneen kuvan fitneksestä. Fitness ainakin itselleni merkitsee sitä kuuluisaa kokonaistavaltaista hyvinvointia.

Miksi positiviinen kehonkuva ja fitness eivät voi kulkea käsikädessä?

Mielestäni todellakin voivat! Kuten olen aiemminkin sanonut, en ole missään vaiheessa yrittänyt edustaa vaikkapa bikini, body tai figure fitness -kilpailijoita, ne kisat ovat täysin eri asia. Jos joku haluaa minun vartaloani tai rasvaprosenttiani arvostella, go ahead, mutta kilpailu johon minä osallistun ei sitä sisällä. Haluan toimia hyvinvointialan mallina, joka tarjoaa esikuvana tervettä itsetuntoa vaihtoehtona nuorille ja vahemmillekkin. Se mitä vien eteenpäin on mielestäni hyvin tärkeää ja haluan puhua siitä kuuluvalla äänellä.

#erilaisetesikuvat
Kuva: Iltalehti / Ilona

 Iltalehden Ilonasta löydät haastatteluni aiheeseen liittyen ja löydät sen täältä.

Seuraa myös:
Instagram @avatraining
Snapchat @annivall
Facebook www.facebook.com/anni.personaltraining
Tilaa kanavani Youtubessa: avatraining