TERVEISET AUSTRALIASTA

2

Viikot täällä kuluvat todella nopeasti. Olemme nyt jo nähneet paljon, sekä tavattu aivan upeita ihmisiä. Vaikeinta reissaamisessa on jatkuva hyvästien jättäminen, vaikkakin yhteyden ylläpito on helppoa somen ansiosta.  Ystäviä saattaa nähdä myöhemmin toisessa kaupungissa ja nyt suunnittelemme jo yhteistä joulua ja uuttavuotta. Matkustamme välillä yhteisillä kyydeillä, jos kuulemme jonkun olevan menossa uuteen paikkaan. Tuntuu, että täällä ei kerkeä oikein suunnittelemaan huomista, vaan mennään aika fiilis pohjalla. Nyt meillä on muutaman viikon super upea reissu varattu. Menemme rannikkoa pitkin moneen hienoon paikkaan ja lopulta olemme Cairnsissa.

Brisbane,olf Coast & Byron Bay

Ensimmäisen viikon olimme Brisbanessa, jolloin hoidimme paljon tärkeitä asioita:

  • Pankkikortit/Australian pankkitili
  • Medicare
  • Tax file number
  • Job search
  • Puhelinliittymä

Tykkäsimme Brisbanesta todella paljon, siellä ei ole rantaa lähellä, mutta uimaan pääsee esimerkiksi Southbankissa. Illalla kaupunki on upea kaikkine valoineen. Roman street Park oli myös näkemisen arvoinen. Ajoimme myös korkealle vuorelle josta näkyi koko kaupunki. Tuolloin oli myös riverfire festivaali, jolloin olimme ystäväni tutun housepartyissa katsomassa 20minuuttia kestävää ilotulitusta.

Brisbanen jälkeen menimme ystäväni kyydillä gold coastille, jossa olimme viisi päivää. Gold coast on todellinen bilettäjien paratiisi! Ehkä siksi viihdyimmekin siellä vain vähän aikaa. Rannat ovat upeita ja SkyPointista oli upeat näkymät illalla. Kävimme myös ystävien kanssa autolla upeassa kansallispuistossa, minne oli noin 45min ajomatka.

Gold coastin hostellilta ystävämme oli lähdössä byroniin, joten hyppäsimme aika extempore hänen kyytiin. Byron oli tähän asti mun suosikki. Paikka on pieni, mutta fiilis on todella rento. Biitsi on lähellä ja surffaus mahdollisuudet hyvät. Jep, kokeilin surffausta ensimmäisen kerran ja haluan oppia lisää, olihan se niin siistiä!! Ajeltiin myös ystävien kanssa muutamissa paikoissa, kuten vesiputouksilla ja katsomassa esim. kenguruita.

Byronista lähdimme ystävien kyydillä takas Brisbaneen, jossa näimme meidän ” Base perhettä” vielä ennen isompaa reissua kohti Cairnsia. Nyt istumme bussissa ja kerrankin hetki aikaa kirjoittaa blogia.

En osannut ikinä ajatella minkälaista reissaajan elämä on, mutta olen enemmän kuin onnellinen, että lähdin ja pääsen kokemaan kaikkea uutta aivan toisella puolella maapalloa. Hostellit ovat olleet tähän asti ihan hyviä, aina löytyy asioita mitkä on jossain paikassa paremmin kuin toisessa. Ihmiset ovat todella avuliaita, sekä kohteliaita. Innolla odotan taas uusi paikkoja ja uusia ihmisiä!

Henna