Fitnessmalli 2013 finalistiesittelyssä Iiris Takala

0

Iiris TakalaViime vuonna vierailin ensimmäistä kertaa Fitness Expossa yleisön puolella ja katselin ihaillen fitnessamallifinalisteja sekä ihmettelin fitnessharrastajien tiukkaakin tiukempia vartaloita. Paljon on tapahtunut viime vuoden Expon jälkeen, sillä nyt olen itse astumassa kisalavalle ensimmäistä kertaa.

Vuoden 2012 Fitness Exposta jäi palava halu kilpailla ja saada treenaamiselleni tavoite, joten päätin hankkia itselleni personal trainerin. Tammi-helmikuun vaihteessa aloitin personal trainerin valmennuksessa ja pohdinnan jälkeen päätimme pt:ni kanssa, että fitnessmalli-kilpailu on hyvä alku saada tämä tyttö kiinni fitnessmaailmaan, koska kilpailu sopisi minulle kuin nenä päähän. Olinhan jo vuotta aikaisemmin ajatellut, että osallistuisin fitnessmallikilpailuun, silloin ajankohta ei vain ollut otollinen. Talvella treenit kulkivat ja lihastakin alkoi tulla mukavasti. Alusta asti treenien tavoitteena oli karsintoihin pääseminen, ja sinne kun pääsin, päätin tietenkin nostaa tavoitteen korkeammalle. Riemulla ei ollut rajoja, kun 240 hakijan joukosta minut valittiin kymmenen fintessmallifinalistin joukkoon.

Kun finaalipaikka oli ratkennut, oli aika suunnitelman mukaan siirtyä kisaan valmistavaan valmennukseen. Onneksi olin talven aikana tutustunut muutamiin tamperelaisiin fitnessharrastajiin, ja suosittelujen jälkeen sainkin personal trainerikseni Ojalan Annan. Kesäkuussa sali- ja ruokaohjelmaa muokattiin ja kesän dieetin ajaksi mukaan tuli myös enemmän aerobisia. Koko kesän olen treenannut samalla 5-jakoisella punttiohjelmalla, vain aerobisten määrää on vaihdeltu. Treeniohjelma on ollut minulle hyvin mieleinen ja dieetistä huolimatta lihaksissa on havaittavissa pientä kasvua. Treenien lisäksi elokuussa mukaan tuli Hypoxit, jotka ovat auttaneet kiinteytymisessä sekä olleet suuri apu punttitreeneistä palautumisessa. Kaiken treenaamisen keskellä olen käynyt myös Fitnesstä hyvällä sykkeellä Ry:n poseerausharjoituksissa, joissa esiintymistäni on viilattu tarkemmaksi ja olen päässyt tutustumaan eri fitnesslajeihin sekä lajien harrastajiin.

Iiris TakalaDieetti lähti kesän alussa mukavasti pyörimään. Säännölliset ruokailuajat, kanan paistaminen ja vihannesten pilkkominen sekä eväskippojen kanssa eläminen ovat tulleet tutuksi. Kuntoni on tarkastettu säännöllisesti ja Anna on tehnyt tarvittavat muutokset ohjelmiini. Viimeiset viikot ennen Expoa on jäljellä vielä loppukiri, jotta lavalla nähdään paras mahdollinen kokonaisuus. Minusta on lähtenyt noin kahdeksan kiloa rasvaa tammikuun jälkeen, ja kun mukaan vielä lasketaan lihasten kasvu, en voi olla kuin tyytyväinen omaan kuntooni ja suoritukseeni.

Kesä on ollut antoisa, vaikka hyvin erilainen kuin aikasemmat opiskelijaelämän ja kesätöiden täyteiset kesäpäivät. Päivätöiden, punttisalitreenaamisen ja säännöllisten ruokailujen lisäksi kesääni on mahtunut fitnessamallitouhut, joten päivät olleet tunnilleen aikataulutettuja kaikkien menojen suhteen. Fitnessmalleilu on ollut todella mukavaa, olen innostunut treenaamisesta yhä enemmän ja nautin kameran edessä olemisesta sekä promo- ja edustustehtävistä. Olen saanut tutustua kesän aikana muihin fitnessmallifinalisteihin ja pakko todeta, että huippusakkia ovat koko porukka! Fitnessmalleilu on tuonut mukanaan myös Fastin blogin kirjoittamisen, josta olen innostunut ja ideoita teksteihin riittää jatkossakin. Uskon, että myös fitnessmallina tulen olemaan reipas esimerkki kaiken ikäisille liikuntaa harrastaville sekä myös niille, jotka eivät ole vielä mieleistään liikuntamuotoa löytäneet. Idearikkaana ihmisenä uusia ideoita syntyy takataskuihin joka päivä ja haluaisinkin tehdä paljon edustustyötä sekä olla monessa menossa mukana – treenaamista unohtamatta.

Fitness Expo lähestyy päivä päivältä ja pikkuinen jännitys on jo hiipinyt varpaisiin. Vuosi sitten kipinän saanut ajatus käy todeksi Fitness Expon messulavalla ja voin astella lavalle tyytyväisenä sekä ylpeänä itsestäni yhdessä yhdeksän muun kauniin finalistin kanssa. Luvassa on hieno fitnessmallishow, joka kruunaa kesän työn teon ja treenit.

Lisää ajatuksia voi lukea Fastin treeniblogistani: iiris.gym-space.fi