Fitnessmalli 2016 finalistiesittelyssä Anna Korhonen

0

Anna Korhonen

 

 

 

Tarinani alkoi 25-vuotta sitten kauniin Itä-Suomalaisen kaupungin läpi virtaavan joen rannalta, missä synnyin hellään, huolehtivaiseen perheeseen. Tuosta lähtien minua on opetettu tekemään elämässä niitä asioita, mistä nautin ja opetettu tekemään asiat suurella sydämellä. Ehkä kasvatuksestani johtuen olenkin melko tunteella elävä ihminen; kun nauran -nauran katketakseni, kun itken -itken niin että jalkojeni juureen syntyy joki. Olen nollasta sataseen kiihtyvä tyttö, joka kuitenkin pohjimmiltaan on herkkä elämän tarkoituksen pohdiskelija.

Laji kokeiluja minulla on takana kymmeniä. Lapsuudessani äitini kuskasi minua milloin koripalloleirille, milloin telinevoimisteluun ja viimein kun löysin tanssin; oli sydämeni palo syttynyt. Rakastuin lajiin välittömästi ja sillä tiellä olen kulkenut lähes koko ikäni.

Tanssi lajina toi minulle riittävästi haastetta, mahdollisuuden ilmaista taiteellista puoltani, sekä keinon kehittää fyysisiä ominaisuuksiani. Ennen kaikkea tanssi piti minut nuorena tyttönä kaidalla polulla ja sain tanssin parista elämän mittaisia ystävyyssuhteita, mikä on parasta, mitä harrastuksesta voi saada.

Aikaisemmin pohdin vaihtoehtoa myös ammattitanssijan uralle, mutta kuitenkin veri veti toisaalle; ihmisten auttamiseen. Valmistuin sairaanhoitajaksi -13 ja olen tuosta saakka työskennellyt sairaanhoitajana sairaiden lasten parissa. Olen nähnyt aitoja ilon ja onnen kyyneleitä, olen halannut vanhempaa, joka on juuri saattanut lapsensa viimeiselle matkalle. Voi siis sanoa, että olen nähnyt elämää. Tiedän, mitä pahuutta ja epäreiluutta tämä paikka voi pitää sisällään, joten toivon sydämessäni että minä ja kaikki te muutkin – toisimme tähän maailmaan edes hitusen verran iloa ja positiivisuutta. Positiivisuus vie aina pisimmälle! Kiitollisuus on positiivisuuden rinnalla toinen minulle tärkeä arvo. Olen kiitollinen siitä, että olen terve ja ylipäätään kykenen liikkumaan. Kaikille se ei todellakaan ole itsestäänselvyys. Olen kiitollinen läheisistäni ja kiitollinen siitä, että elämä on ollut minulle todella reilu.

Sattumusten myötä tanssi vaihtui kuntosalin maailmaan ja tänä päivänä lajin parissa on vietetty jo vuosia. Ja matka on vasta alussa. Urheilun on kiinteä osa arkeani ja elämääni. Se on minulle arjen luksusta -aikaa rauhoittua tai aikaa purkaa ylimääräisiä energioita ja tuulettaa ajatuksia. Liikkujana olen monipuolinen laji-kokeilija ja suurin intohimoni on luonnossa liikkuminen. Tuo varmaan siksi, että koen luonnon niin tärkeänä psyykkiselle hyvinvoinnilleni, sekä koen luonnon antavan minulle voimaa ja laskevan muutoin niin korkeaa verenpainettani 😀 Luonnossa on lupa rauhoittua.

Liikunnan ohella henkinen hyvä olo ja sisältä kumpuava tasapaino ovat elämässäni tärkeitä asioita. Elimistömme on yksi suuri kokonaisuus ja pyrin omassa elämässäni pitämään oman kehoni mahdollisimman hyvässä tasapainossa. Treenaan lujaa, kun kroppa antaa myöten ja lepään, kun väsyn. Syön kun on nälkä, mutta samalla haluan ravita kehoani kaikista parhaimmalla ravinnolla. Rakastan kasviksia, tuoreita marjoja ja mehukkaita salaatteja, mutta TODELLAKIN otan jätskikitskalta jäden jos tarjolla on mangosorbettia ja ulkona +28 lämmintä! Rakastan nukkua paljon ja hyvin mutta todellakin tanssin mekko hulmuten läpi kesäyön jos seura on parasta ja tunnelma huumaava! Elämä ei ole niin vakavaa. Elämästä tulee nauttia!

Haluan kannustaa ihmisiä olemaan armollisempia itselleen ja kunnioittavan itseään ja omaa kehoaan. Luonnollisuus on musta pop! Tämän 25-vuoden aikana olen oppinut enemmän itsestäni, kuin olisin koskaan osannut toivoa. Tiedostan heikkouteni ja olen valmis työstämään niitä ja kehittymään ihmisenä. Sen lisäksi osaan nykyään myös tunnistaa vahvuuteni ja päivä päivältä enemmän, osaan olla itsestäni NIIN HEMMETIN ylpeä! 😀

Voin nöyränä, mutta samalla ylpeänä astella lokakuussa finaali lavalle yhdeksän toistaan upeamman nuoren naisen rinnalla. Toivon kaikkien meidän loistavan omana persoonanamme ja toivon joukkomme monipuolisuuden ja sydämellisyyden välittyvän myös yleisöön saakka.Toivon, että voin tuona päivänä tuoda lavalle parhaan -mutta edelleen jatkuvasti kehittyvän version itsestäni.

Rakkaudella: Anna