TUNNISTA SINUN ELÄMÄSI AIKAVARKAAT

Ajanhallinta kuntoon!

2

Suunnittelen tässä juuri ajanhallinnan koulutusta viikonloppua varten. Meillä on tiedossa koko viikonloppu Fitnessmalleilua, sillä kokoonnumme jälleen yhteen tämän vuoden finalistien kanssa koulutusviikonlopun merkeissä! Mahtava nähdä jälleen joukko innostavia mimmejä kerääntyneenä yhteen. Ajattelin jakaa tänne blogin puolelle myös ajanhallintaan liittyvän tehtävän, mitä tulemme nyt viikonloppuna enemmän meidän finalistien kanssa myös pohtimaan. Ajanhallinta on nimittäin yksi iso teema, mihin selkeästi myös asiakkaani ovat kaivanneet apua, ehkäpä myös siis siellä ruudun toisella puolella tämä aihe kiinnostaa?

Kun ajanhallinta on sekaisin, monesti saattaa olla fiilis, ettei oikein saa mitään aikaiseksi ja mitään hommaa ei pysty tekemään kunnolla loppuun. Stressaa. Aikaa ei myös oikein meinaa jäädä elämässä tärkeille asioille, kuten oman hyvinvoinnin huolehtimiseen, ystävien näkemiseen tai vaikka yksinoloon ja lepäämiseen. Kuulostaako tutulle? Elämässäsi saattaa olla aikavarkaita, jotka syövät aikaasi huomaamattasi. Seuraavassa lista yleisimmistä aikavarkaista, mihin olemme myös asiakkaideni kanssa törmänneet:

KYMMENEN AIKAVARASTA:

1. Olen perfektionisti – kiinnitän aivan liikaa huomiota merkityksettömiin yksityiskohtiin 

2. Somen selaaminen ja netissä surffailu upottaa minut mukaansa

3. Ajankäyttöni ei ole lainkaan suunniteltua

4. Muistiinpanot ovat yksi sekamelska – en löydä tarvittavia tiedostoja tai papereita 

5. Lykkään epämiellyttäviä tehtäviä myöhemmäksi ja välttelen niiden aloittamista

6. Otan liian helposti myös muiden tehtävät hoitaakseni

7. Murehdin ongelmia yksin

8. En osaa sano EI

9. En vie tehtäviä loppuun. Aloitan uusia edellisen ollessa vielä kesken

10. Mietin samaa asiaa aivan liian monta kertaa, en pysty tekemän päätöksiä

Kuinka monta aikavarasta tunnistit? Olisi kiva kuulla kommenteissa mitkä ovat sinun aikavarkaasi?

Kommentoi myös, miten voisit toimia jatkossa eri tavalla, esimerkiksi: 2. tästä eteenpäin katson somea ainoastaan tauoilla työpäivän aikana ja illalla pidän ainakin yhden tunnin ennen nukkumaan menoa somen kiinni… jne! Laita toki myös kommentti, jos tästä aiheesta on jotain kysyttävää! 🙂

<3:llä Emmi