Kartoita oma elämäntilanteesi

Mukana helppo harjoitus!

1

Elämä muuttuu kokoajan ja mikään ei ole niin varmaa, kuin muutos ympärillämme. Olen kuullut sanottavan, että maailma muuttuu seuraavan 7 -vuoden aikana yhteensä niin paljon, kuin menneen sadan vuoden aikana. Meidän tulee siis olla valmiina aikamoisen menoon ja muutosta kovin  vastustamalla sitä tulee kyllä tippumaan maailman menosta pois.

Myös me ihmiset muutumme. Ajattelumme kehittyy, kasvamme ja joskus on aika jättää jotain asioita taakseen, että voi löytää taas uusia asioita. Joskus on uskallettava päästää irti asioista, mitkä ei enää palvele meitä. Jos haluaa saavuttaa jotain aivan uutta elämässä, on oltava valmis myös muuttamaan omia toimintatapoja ja rohkeasti myös rikottava sitä omaa mukavuusaluetta.

Teen itse säännöllisesti  elämäntilanteeni kartoitusta ja pysähdyn aina hetkeksi miettimään, onko elämässäni tällä hetkellä juuri ne oikeat asiat. Monesti sitä nimittäin saattaa elää pitkänkin aikaa sellaisessa tietyssä imussa, kuukaudet ja jopa vuoden menee, eikä kertaakaan pysähdy oikeasti miettimään, olenko onnellinen elämässäni?

 

Oman elämäntilanteen nopea kartoitus:

Hyvin helppo ja nopea tapa kartoittaa omaa elämäntilanetta, on laittaa paperille oman elämäsi plussat ja miinukset.

Listaa ylös sellaisia asioita, mistä tuntuu että sinä saat energiaa päiviisi, mistä aidosti nautit, mitkä asiat ovat niitä, joista innostut ja niiden tekeminen piristää sinua!

Miinuspuolelle taas listaa asioita, joiden tekeminen tuntuu sinusta inhottavalle, sellaisia asioita, mitkä vievät sinulta energiaa ja latistaa tunnelmaasi elämässäsi. Näiden asioiden tekemisen jälkeen olo on yleensä väsynyt, ja mukaviinkin asioihin voi olla vaikea tarttua.

Lopuksi mieti, mikä on näiden asioiden suhde arjessasi prosentuaalisesti? Onko miinusta ja plussaa esimerkiksi 50 / 50 % vai mikä on tilanteesi tällä hetkellä? Ja mikä haluaisit sen olevan? Mitkä voisit muuttaa, että pääsisit tavoitteeseesi?

Kun itse tein tämän harjoituksen ensimmäistä kertaa, minulla oli 60% plussaa ja 40% energiaa vieviä asioita elämässä, tavoitteeni oli 90% ja 10%. Tämä vaati muutoksia elämässä ja vaihdoin mm. työpaikkaa. Tällä hetkellä olen tuossa tavoitteessani aikalailla tasaisesti. Tiedän myös mikä asia seuraavaksi elämässäni tulee muuttumaan ja tätä varten olenkin jo laittanut hommat aluilleen. 

Jos haluat keskustella kanssani aiheesta lisää, ole rohkeasti yhteydessä!

<3:llä Emmi

Instagram: @emmilehtomaa

Facebook: Emmilandia

Snapchat: emmilehtomaa