KENEN SILMISSÄ HALUAT OLLA MENESTYNYT?

Opi aidosti menestymään elämässäsi

1

Vietimme tämän vuoden Fitnessmalli -finalistien kanssa mahtavan viikonlopun ja menestymisestä alalla mimmeille oli puhumassa niin inspiroiva Janni Hussi.  Aloinkin pohtimaan aihetta vähän tarkemmin. Kuka voi sanoa olevansa menestynyt?

Menestyminen hyvin usein liitetään pankkitilin saldoon. En sano, etteikö se myös sitä voisi olla, mutta menestyminen voi olla niin paljon muutakin. Tärkeää onkin tunnistaa, mitä menestys juuri sinun elämässä tarkoittaa?

Jollekin menestymistä elämässä on työuralla eteneminen ja siellä korkean aseman saavuttaminen. Toiselle menestymistä elämässä on nähdä omien lapsien kasvavan. Toiselle menestys tarkoittaa vastakkaisen, tai saman sukupuolen suunnaton huomio ja ihailu, kun toiselle menestyminen on sitä, että pystyy tekemään omaa harrastusta myös työkseen. Kaiken taustalla on kuitenkin sama asia, onnellisuus. Mitkä asiat ovat sellaisia mitkä aidosti lisäävät onnellisuuttasi? Oletko itse tietoinen näistä?

Menestystä voi nimittäin hakea myös todistaakseen menestystä ulkopuolisille. Voi olla, että tavoittelet esimerkiksi jotain tiettyä asemaa työurallasi, koska haluat näyttää vanhempiesi tai sosiaalisen piirisi silmissä menestyneelle. Tai jos sosiaalinen piirisi onkin superäidit, saatat vetää itsekin superäidin roolia, vaikka oikeasti haluaisit keskittyä oman työurasi kehittämiseen. Ehkä olet koristellut elämäsi merkkivaatteilla ja trendikkäällä kodilla, vaikka sisimmässäsi haluaisit olla kiertämässä maailmaa rinkka selässä. Tai mahdollisesti olet ympäröinyt itsesi henkisillä ihmisillä ja menestyminen tarkoittaakin pelkkää täydellistä sisäistä rauhaa. Sinä taas haluaisit välillä vetää punat huuleen ja mennä nauttimaan fine dining -illallista ja voida vetää ne merkkivaatteet yllesi. Jos sisälläsi on tyhjä olo, tämä voi kertoa siitä, että haet menestystä sinulle vääristä asioista.

Tässä hetkessä koen olevani menestynyt. Saan viettää mahtavaa päivää inspiroivien ihmisten ympäröimänä, syödä ravitsevaa ruokaa, purjehtia ja tutustua uusiin paikkoihin. Ja kyllä, kyseessä oli työpäivä.

Minulle menestyminen liittyy todella vahvasti työhön ja voisinkin käyttää itsestäni termiä: elämäntapayrittäjä. Työ on siis minulle todella tärkeää, mutta ei perinteisillä mittareilla. En halua tehdä töitä mahdollisimman vähän tienatakseni mahdollisimman paljon rahaa tai havittele tiettyä titteliä. Tavoitteeni onkin tehdä työtä, jota voisin tehdä ilman korvausta, se tukee arvojani ja pääsen sen kautta jättämään maailmaan oman jälkeni. Nautin kuitenkin elämässä matkustelusta, rakastan käydä ravintoloissa, rakastan kylpylöitä, haluan kehittää itseäni ja muutenkin pitää itsestäni huolta (ulkoisesti ja sisäisesti), joten raha merkitsee myös minulle mahdollisuutta toteuttaa näitä asioita. Tietyn elintason saavuttaminen on minulle siis todella tärkeää (enkä vielä ole tavoitteessani!). Ihan pelkäksi surffipummiksi minusta ei siis olisi. Menestymistä minulle on myös olla mahdollisimman kannustava ja tukeva tyttöystävä, sekä voida tarjota mieheni lapselle turvallinen ja rakastava toinen perhe.

Pysähdy sinäkin joskus hetkeksi ja mieti. Kenen silmissä haluat olla menestynyt? Ja listaa ylös asioita, mitä menestys tarkoittaa, juuri sinun elämässä?

<3:llä Emmi