Myös ajattelua voi treenata!

Pois turhasta ajatuskehästä

1

Fyysisen kehon treenaamisesta löytyy vinkkejä, ohjelmia ja valmennuksia vaikka kuinka paljon. Harvemmin kuitenkaan tulee ilmi, että myös omaa ajattelua voisi harjoittaa. Nimittäin sillä, kuinka ajattelumme toimii, on todella suuri vaikutus elämäämme. Enkä puhu tässä nyt edes mistään sen kummemasta mystiikasta ja universumin ihmeistä, vaan yksinkertaisesti ajattelu vaikuttaa meidän tunnetilaan ja tunnetilat toimintaan. Toiminta taas vaikuttaa siihen, millaista elämämme on. Yksinkertaista? Kyllä.

Tässä esimerkki, ja otetaan tilanteeksi vaikka tuleva työhaastattelu:

Jos ajatukseni on: nuo muut hakijat ovat niin paljon parempia , kuin minä

Tunne mikä tästä tulee: epävarmuus, alemmuuden tunne, itseluottamuksen puute

Toiminta: työhaastattelussa en uskalla tuoda osaamistani tarpeeksi esille, haparoin vastauksissa ja en oikein saa tuotua persoonaani esille TAI yritän peittää epävarmuuden nostamalla itseäni tarpeettoman paljon esille, mahdollisesti lyttään muita, vaikutan ylimieliselle ja vaikealle työkaverille.

Lopputulos: en luultavasti saa työpaikkaa ja tämä vahvistaa vain tuota ajatustani: ne muut todellakin olivat parempia, kuin minä! 

Ja näin oravanpyörä on valmis.

Onneksi tämän oravanpyörän voi myös pysäyttää tiedostamalla ne omat ajatukset ja ottamalla niistä vastuu! Jos kuvittelemme, että ajattelu on kuin lihas, niin tämähän alkaa kuulostamaan jo ihan järkevälle. Jos lihasta treenataan vuosi väärällä tavalla, se oppii tietyn liikeradan ja tästä pois oppiminen vaatii myös harjoittelua. Sama homma ajattelun kanssa. Uuden oppiminen vie aina aikaa, mutta se on mahdollista.

Ajattelutapaa muuttaessa, voi silti olla täysin mahdollista ettet saisi juuri tätä kyseistä työpaikka. Mutta se mikä on varmaa, että vaikka joku sinulle sanoisikin ”ei”, sinä uskoisit itseesi ja jatkaisit työnhakua luottaen itseesi! Näin ollen tulet aivan varmasti jossain vaiheessa löytämään juuri sinulle sopivan työn.

Jos pysähdyt nyt hetkeksi miettimään elämääsi. Onko sinulla jotain opittuja ajattelutapoja, mitkä olisi hyvä treenata uuteen uskoon?

<3:llä Emmi

Instagram: @emmilehtomaa

Facebook: Emmilandia

Snapchat: emmilehtomaa