VOISINKO MUKA IHAN OIKEASTI OLLA MENTAALIVALMENTAJA?

1

Uuteen hyppääminen on aina jotenkin pelottavaa. Täytyy luottaa itseensä, olla vahva visio mihin on menossa ja kun asiat ei sitten aina menekään, kuten itse on alunperin suunnitellut, tulee pysyä rohkeana ja vahvana. Ennen kaikkea, tulee aidosti uskoa omiin kykyihin ja jatkaa, vaikka reitti olisikin sellainen, mitä ei itse olisi osannut suunnitella. Helppoa, kun sen näin kirjoittaa, mutta käytännössä välillä ihan perhanan hankalaa!

Puhun nyt suoraan. Huomaan itse tällä hetkellä kamppailevani epävarmuuksieni kanssa. Olen Life Coaching -koulutukseni loppusuoralla ja minulle alkaa yhä vahvemmin hahmottumaan, mitä oikein tältä koulutukselta todella haluan. Alun perin toivoin saavani vähän uutta näkemystä elämään ja apuja mm. kirjoittamiseen. En oikein edes uskaltanut ajatella, että kyllähän minä ihan oikeasti haluaisin itseni voida elättää näillä hommilla ja aidosti kehittyä valmentajana. Mitä ihmisetkin muka ajattelis? Että nyt se Emmi sitten hihhuloi jotain henkimaailman juttuja. Mikä se nyt  luulee olevansa ja kuka sille nyt mistään juttelusta haluaisi ikinä maksaa? Menis oikeisiin töihin tai kävisi edes jonkun oikean koulun.

Tämä koulutus on kuitenkin avannut silmäni ja olen ymmärtänyt, että ne oikeat työt juuri minulle, voin minä itse luoda. Kun joku asia tuntuu aidosti oikealta, tätä kutsumusta haluan seurata. Vaikka pelot sisälläni huutelisi mitä. Epävarmoja hetkiä tulee varmasti kaikille meille ja on hyvä olla itselleen myös rehellinen, mitä sinä pelkäät?

Mulla oli noi viikko sitten ihan ensimmäinen asiakas, joka oli minulle täysin vieras henkilö. Kun asiakkaani lähti silmät loistaen ja intoa täynnä valmennuksemme jälkeen jatkamaan arkipäiväänsä, se iski muhun todella kovaa. Tätä minä ihan oikeasti haluan tehdä! Laitoin päivän päätteeksi opettajalleni viestin, että vitsi mä tajusin, että musta ihan oikeasti voi tulla valmentaja! Vastaus oli : Emmi, susta voi tulla ihan mitä vain. Ja niin voi sustakin.

Se, että me pelkäämme ja olemme epävarmoja, on täysin normaalia! Ei anneta näiden ajatusten kuitenkaan lannistaa meidän menoa, eihän?

<3:llä Emmi

PS. tulen piakkoin arpomaan täällä blogissa yhden Life Coaching -valmennusjakson Helsinkiin (4 x 1h), joten jos sinusta tuntuu, että elämässäsi on meneillään hetki kun tarvitsen uutta suuntaa esim. työelämässäsi tai vaikka parisuhde- elämässä, pysy kuulolla! Valmennuksesta voi olla apua myös, jos kamppailet esim. itseluottamuksen kanssa tai yksinkertaisesta vain kaipaat jotain uutta elämääsi. Valmennukseen voit tulla myös joku konkreettinen tavoite mielessä (esim. haluan kirjoittaa kirjan!) tai sitten tulla ilman mitään tiettyä ajatusta.