Kroppasi muovautuu sen mukaan mitä teet

Treeniviikkoni

7

Tanssijaksi valmistumisen jälkeen on mennyt hetki ennen kun oma uusi treenirytmini on vakiintunut. Koulussa oli niin helppoa, kun treenitunteja tuli automaattisesti. Nykyään täytyy taas tehdä enemmän omia päätöksiä treenin suhteen ja olla vielä selkeämmin itse itsensä opettaja. Lajissa kuin lajissa, treenaamisen säännöllisyys ja johdonmukaisuus on kaiken a ja o. Kroppasi muovautuu sen mukaan mitä teet. Jos haluat olla tanssija, tanssi. Jos haluat olla juoksija, juokse. Jos haluat olla kehonrakentaja, käy salilla. Tietty harjoittelu saa ja pitääkin olla monipuolista. Jonkun tavoite voi myös olla se, että harrastaa liikuntaa mahdollisimman monipuolisesti ja silloin on täysin ok treenata ihan mitä sattuu. Eri lajeja on kiva harrastaa ja monet lajit myös tukevat toisiaan. Tavoitteiden saavuttamiseksi fokusointi on kuitenkin tärkeää. Itse panostan tanssiin ja jaan nyt teille esimerkin treeniviikostani.

Tanssijan treeniviikko

Maanantai 1,5h ammattilaisten aamutunti, 30min liikkuvuusharjoittelua, jalkateräjumppaa

Tiistai 75min Jooga, 1h Twerk, 1h liikkuvuusharjoittelua ja kehonhuoltoa

Keskiviikko 1,5h ammattilaisten aamutunti tai aamujooga, 1h kehonpainotreeniä/pilatesta

Torstai 30min oma kevyt aamutreeni, 2h joukkueen muodostelmatreenit, n. 40min rullailua ja venyttelyä, jalkateräjumppaa

Perjantai 1,5h ammattilaisten aamutunti, 1h kumpparijumppaa + venyttelyt

Lauantai 

Sunnuntai 1,5h baletti tai oma treeni, kehonhuoltoa

Viikkoni ovat vaihtelevia ja joskus sattuu olemaan enemmän treenejä vaikkapa esiintymisten tai workshoppien takia ja joskus saattaa jäädä treenejä välistä. Opetan tanssia kuutena päivänä viikossa ja saan siinä samalla myös itselleni mukavasti hien pintaan. En kuitenkaan laske niitä tunteja omaksi treeniksi, koska keskityn kuitenkin oppilaiden ohjeistamiseen. Kävelen myös usein paikasta toiseen ja valitsen lähes poikkeuksetta aina portaat. Hyötyliikunta on yksi iso tekijä, kun tarkastellaan energian kulutusta arjessa.

Keskity siihen mitä haluat kehittää

Kuten alussa sanoin, muokkautuu kehomme sen mukaan mitä sillä teemme. Jos sinusta tuntuu, että olet tuuliajolla treenaamisen suhteen, etkä oikein kehity tai saavuta tavoitteitasi, tarkista harjoitteletko tavoitteidesi mukaisesti. On esimerkiksi hyvä keino kirjoittaa tavoitteensa ylös ja sitten listata alle keinoja päästä tavoitteeseen. (Tämä toimii muussakin, kuin treenissä.) Kun on itse pohtinut ja todennut mitä täytyy tehdä saavuttaakseen tavoitteensa, on helpompi lähteä niitä kohti. Itse olin melko pitkään vähän pihalla siitä mitä kohti olen menossa treenaamiseni kanssa. Yritin käydä täysiä salilla ja tanssia samalla, mutta ei se toiminut. Jos tuntuu vaikealta listata asioita, joiden avulla pääsisit tavoitteeseesi, kannattaa ehdottomasti kysyä apua ihmisiltä, jotka tietävät treenaamisesta. Minullekin saa aina laittaa kysymyksiä tulemaan!

Kivaa viikkoa kaikille! <3

-Mirka

IG: mirkahietanen

SC: miuka

facebook.com/piruettejajapoweria