Kulmakarvojen microblading eli kestopigmentointi

Luonnolliset ja symmetriset kulmakarvat

2

Kävin elämäni ensimmäistä kertaa hiusten värjäystä tai kynsien lakkausta isommassa kauneustoimenpiteessä. Minulle tehtiin nimittäin uudet kulmakarvat microblading tekniikalla! Saan allergisen reaktion kulmakarvaväristä, joten en ole vuosiin voinut värjätä kulmiani. Minulla on luonnostaan vaaleat kulmakarvat ja sen takia olen jo pitkään meikannut niitä ainakin vähän. Usein myös niinä päivinä, kun en muuten meikkaisi. Kulmakarvat antavat kasvoille ilmettä ja kehystystä. Siistit, luonnolliset ja hyvän väriset kulmakarvat ovat monella toivelistalla. Somessa levinnyt kulmakarvojen microblading buumi on kiinnittänyt myös minun huomioni ja kiinnostuksen jo aikaa sitten. Nyt päätin sitten viimein kokeilla itsekin! *Postaus tehty yhteistyössä Noora Niemelä tmi:n kanssa.
Menin toimenpiteeseen meikit kasvoilla, jotta Noora näki minun oman tyylin laittaa kulmiani. Ihan ensimmäisenä on luettava ja allekirjoitettava suostumuspaperi, jolla vielä varmistetaan, että asiakas tietää mihin toimenpiteeseen on tullut. Sitten jutellaan toiveista ja mitataan sekä piirretään toinen kulmakarva. Kun siihen ollaan tyytyväisiä, piirretään toiselle puolelle symmetrinen pari.Tarkan piirtelyn jälkeen ruvetaan tositoimiin. Microblading poikkeaa tatuoimisesta siten, että tässä toimenpiteessä ei käytetä konetta vaan kynän näköistä terää. Jokainen karva piirretään yksikerrallaan ja tarkoituksena on imitoida mahdollisimman hyvin luonnollisia kolmiulotteisia kulmakarvoja.Käsittelyn jälkeen kulmien päälle levitetään vielä voide, joka desinfioi ja sulkee rikottua ihoa. Voide lämmittää ja hiukan kirvelee, mutta sitä kestää vain vähän aikaa.

Kestopigmentointi tehdään vapaalla kädellä, eli jokaisen kulmien laittajan tyyli poikkeaa hiukan toisistaan. Kannattaa siis katsella ja vertailla eri tekijöiden töitä esimerkiksi instagramista, jotta löytää itselle sopivimman tyylin. Olin kuullut Noorasta todella hyvää palautetta ja stalkkaillut myös somessa, ennen, kuin otin häneen yhteyttä.

Kestopigmentointi maksaa Nooralla 350€ ja hintaan sisältyy yksi täyttö. Voin lämpimästi suositella Nooran käsittelyyn menoa! Itseasiassa myös kaksi ystävääni on käynyt hänellä laitattamassa elämänsä upeimmat kulmakarvat. Helmi- maaliskuulle varatuista ajoista saat -10% alennusta, kun mainitset nimeni aikaa varatessasi! Noora on todella ammattitaitoinen ja asiakkaan huomioon ottava ihminen. Hänestä myös huomaa, että hän nauttii ja on tarkka työstään ja se jos jokin tekee asiakkaalle luottavaisen olon! Hän myös jatkokouluttautuu alalla ahkerasti. Kannattaa laittaa hänet instassa seurantaan @nooraniemelatmi. Kestopigmentoinnilla saa aikaiseksi luonnollisen lopputuloksen, mutta mikäli näyttävämpi lopputulos kiinnostaa, on Noora menossa mm. Shadow brows -koulutukseen, jolla voi tehdä enemmän meikatun näköiset kulmakarvat.

Kysymyksiä kestopigmentoinnista

  1. Sattuuko toimenpide? Ensimmäinen käsittelykierros on kivuliain. Toimenpiteessähän haavoitetaan ihoa ja kasvojen alue on melko herkkää, joten ei se mukavaltakaan tunnu. Ensin piirretään kulmakarvojen ¨aihio¨. Ensimmäisen kierroksen jälkeen iho on rikki ja siihen levitetään puudutusvoidetta. Puudutuksen jälkeen ei sattunut enää yhtään. Kuvailisin ensimmäisiä vetoja enemmänkin inhottavan tuntuisiksi, kuin kivuliaiksi.
  2. Kauanko kulmakarvat säilyvät? Noin 1-2 vuotta. Osalla voi kuulemma pysyä pidempäänkin. Riippuu ihotyypistä ja ihon paksuudesta.
  3. Miten kestopigmentointien tekemiseen kouluttaudutaan? Kulmien tekoa varten käydään parin päivän koulutus. Koulutuksessa saa tietoa ja pätevyyden, mutta oman käsialan ja varmuuden harjoitteleminen vaatii omaa aikaa, paljon treeniä ja innostusta.
  4. Pitääkö kulmakarvoja hoitaa, kuten uutta tatuointia? Eri maahantuojien pigmenteissä on eri hoito-ohjeet. Toimeenpiteessä käytyä saa mukaansa kirjalliset hoito-ohjeet. Kestopigmentoituja kulmia varten on olemassa asianmukaisia voiteita. Nooran tekemien kulmien hoidossa ei suositella voiteita tai mitään muutakaan erityishoitoa. Kulmia pitää vain olla kastelematta 10 päivää.
  5. Kauanko toimenpide kestää? Aikaa vievin osio kulmia tehdessä on piirto- ja suunnitteluvaihe. Itse käsittely kestää halutusta lopputuloksesta riippuen 30-45min.

Minun kulmakarvani ovat vielä toipumassa ja odotan innolla, että näen lopullisen lopputuloksen! Nytkin näyttää hyvältä, mutta ovat nämä yön aikana muodostuneen ruven takia vähän liian tummat minun makuuni. Onneksi ne vaalenevat sitten, kun kuollut ihosolukko ja ylimääräinen pigmentti lähtevät haavojen parantuessa. Ihanaa, kun tietää, että ei tarvitse miettiä kulmien piirtelyä enään piiiiitkään aikaan. Varsinkin kesällä nämä ovat kyllä ihan parhaat. Jee!

-Mirka