Menikö kesätreenit suunnitelmien mukaan?

Kuvia Wienin reissulta

1

Kesän alussa kerroin treenisuunnitelmistani kesän varalle. Koulut ja työt starttailevat pikkuhiljaa ja on aika katsoa mitä onkaan kesällä tullut treenattua vai onko treenattu ollenkaan.

Nyt minun on rehellisesti sanottava, että en ole pysynyt ohjelmassani tipan vertaa. Olen kyllä treenannut, mutta suunnitelmallisuus ja pitkäjänteisyys ovat olleet aivan kateissa. Toisaalta on tehnyt hyvää, että olen keskittynyt välillä aivan muihin asioihin, kuin treenaamiseen ja toisinaan ollut keskittymättä yhtään mihinkään.

Treenisuunnitelmassani oli vaikka mitä. Hiit-treenikausi, jalannostoharjoituksia, joogaa, ponnistusvoimatreeniä, liikkuvuusharjoitteita, rentoutusharjoituksia, tanssitreeniä, jalkateräjumppaa ja lihaskuntotreeniä. Täytyy kyllä sanoa, että suunnitelmani oli todella hieno ja vaikka kuulostaa siltä, että treenattavia asioita oli paljon, olin suunnitellut treenijaksotuksen toimivaksi ja aikaa säästäväksi. Silti en pysynyt suunnitelmassani. Kesän puolessa välissä minua harmitti, että miksi en nyt vain saa itseäni noudattamaan omaa suunnitelmaani. Mietin asiaa ja totesin, että ehkä minun ei edes kannata yrittää pysyä treeniohjelmassani. Viikkoni ovat ympäri vuoden todella aikataulutettuja opetustöiden ja omien tanssitreenien johdosta. On enemmän kuin hyvä, että ottaa kesällä vähän rennommin. Varsinkin, kun minun kohdallani se ei tarkoita sitä, että jättäisin treenaamatta ihan kokonaan.

Tänä kesänä olen treenannut paljon tanssia, lenkkeillyt kun huvittaa, tehnyt ulkotreenejä ja huoltanut kehoani. Olen treenannut fiilispohjalla, mutta liikunnallisena ihmisenä se ei tarkoita sitä, että treenitauot venyisivät pitkiksi silloinkaan, kun kukaan ei ole käskemässä minua. Suunnitelmaani tehdessä en myöskään tiennyt, että loppukesä tulee olemaan täynnä työreissuja. On siis otettava huomioon, että en millään olisi edes voinut tehdä kaikkea suunnittelemaani, kun reissaan ympäriinsä ja teen pitkiä työpäiviä. Tänä kesänä en ole kehittänyt fyysisiä ominaisuuksia tehokkaasti, mutta silti minusta tuntuu, että olen treenannut hyvin. Katsotaan sitä pitkäjänteisyyttä sitten syssymmällä. 😉

Tanssi workshopit

Tänä kesänä olen osallistunut useille workshopeille ja uusien opettajien tunneille. Instassa ja snäpissä seuraavat varmaan huomasivatkin, että olin viime viikolla Wienissä ImpulsTanz-tanssifestareilla treenaamassa. Monien eri opettajien tunneilla käyminen on tanssijalle todella tärkeää! Siinä oppii tietenkin uusia liikkeitä, liikelaatuja ja tekniikoita, mutta samalla harjoittuu taito ottaa materiaalia vastaan eri tyyppisiltä opettajilta ja koreografeilta. Minun ehdoton lemppari worksop ImpulsTanz:issa oli Salim Gauwloos:in pitämät contemporaryjazz-tunnit. Kaiken kruunasi se, kun menimme koreografiaa läpi kahdessa ryhmässä, Salim pyysi minut ja ystäväni eteen tanssimaan kummankin ryhmän kanssa. Tuollainen huomionosoitus maailmankuululta koreografilta tuntui hyvältä!

Myös Suomessa on yhä enemmän ulkomaalaisten opettajien workshoppeja ja tiiviskursseja. Eilen osallistuin Dance off Tampereen järjestämille Farc Madalinin tunneille. Oli aivan super hauskaa, vaikka aivoni alkoivatkin kesken koreografiatunnin lyömään vähän tyhjää pitkän päivän päätteeksi. Lisää Dance off:ista myöhemmin!

Toivottavasti kaikilla on ollut hyvä ja juuri itselle sopiva kesä! Muistakaa, että aina ei tarvitse puskea itseään eteenpäin. Liiallinen lepo veltostuttaa, mutta tietynlainen rentous antaa mahdollisuuden itsensä kuuntelemiselle ja silloin on helpompi myös treenata hyvällä fiiliksellä. Iloista loppukesää kaikille! <3

-Mirka