Suhtautumiseni alkoholiin

Mirkan biletaustat ja kuvia

9

Saan aina välillä kysymyksiä koskien omaa alkoholinkäyttöäni. Eilen pidimme ystävien kanssa juhlat ystävänpäiväteemalla. Osa kysyy olenko absolutisti ja sain muutaman viestin joissa kysyttiin juonko, olenko kännissä ja kuuluuko alkoholi juhlimiseeni. Tässä postauksessa vastaus kysymyksiinne, mun bilehistoriani tiivistettynä ja kerron asennoitumisestani alkoholin käyttöön.

Ensin eilisestä. Eilen suuhuni meni ainoastaan vettä, novellea, pepsi maxia ja herkkuja. En koe, että tarvitsen alkoholia pitääkseni hauskaa. Alunperin olin ajatellut, että vietän iltaa vain kotona, enkä lähe mihinkään yökerhoon. Lähdin sitten kuitenkin. Tanssimme paljon ja lähdimme kotiin vasta pilkun jälkeen. Silti tilasin baarissa ainoastaan yhden pepsin. Jollekulle saattaa olla vaikeaa mennä esimerkiksi tanssilattialle ilman rohkaisuryyppyä tai väenpaljous saattaa tuntua ahdistavalta ilman humalaa. Mulle ei ole koskaan ollut ongelma olla yökerhossa selvinpäin. Tykkään käydä ulkona, mutta en halua sotkea päätäni. En kuitenkaan ole absolutisti ja on minullakin biletyskauteni ollut.

 Lukioaikoina oli isoja kotibileitä ja aikamoisia mökkireissuja. Baareissa kävin eniten 19-21 vuoden ikäisenä. Kävimme ulkona melkein joka viikonloppu. En ole koskaan ollut himo ryyppääjä, mutta kyllä muutamat överitkin on tullut vedettyä. Olen aina ollut urheilullinen ja juominen tai juhliminen ei koskaan ole mennyt tanssin tai muun treenaamisen edelle. Itseasiassa kävimme yhdessä vaiheessa ystävieni kanssa aina salilla lauantaina ennen baariin valmistautumista ja seuraavan kerran heti sunnuntaina edellisestä illasta selvittyä. Ei ehkä kaikista fiksuinta, mutta harvemmin sitä krapulaa silloin oli.

Tässä pari kuvaa lukioajoilta. 😀

Sitten lisää baarireissuilta.

Minusta on mukavaa juoda joskus lasillinen tai pari hyvässä seurassa, mutta en koe, että saisin alkoholista niin paljoa hyvää, että haluaisin ottaa vastaan sen huonoja puolia. Olen myös nähnyt niin paljon alkoholin (ja muidenkin päihteiden) aiheuttamia ongelmia ja ikäviä tilanteita lähipiirissäni, että en halua itse omalla esimerkilläni rohkaista ketään käyttämään sitä. On harmi, että ulkona käydessä joutuu usein selittelemään enemmän sitä jos on juomatta, kuin sitä, että juo. Toivon, että etenkin nuoret ymmärtävät, että ei ole pakko ryypätä, jos kaverit tekevät niin. Olemme kaikki vapaita tekemään omat päätöksemme siitä mitä laitamme elimistöömme ja mitä emme.

Miten itse suhtaudut alkoholiin?

-Mirka