Tavoitteita vuodelle 2018

Kohti tuntematonta

3

N√§in on taas saatu uusi vuosi avattua! Toivottavasti kaikkien juhlinnat sujuivat mukavasti ja turvallisesti. ūüôā Itse vietin aattoa¬†yst√§vieni kanssa m√∂kill√§ ja k√§ytiin me illalla my√∂s v√§h√§n katsomassa menoa sek√§ Oriveden ett√§ Tampereen keskustoissa. Oli mukava p√§iv√§ ja ilta, mutta ensi vuodenvaihteeseen olisi kyll√§ kiva keksi√§ v√§h√§n jotain spessumpaa ja uutta! UV aatto tulee vaan aina niin yht√§kki√§, ett√§ mulla j√§√§ tosi usein suunnitelmat tehty√§. Ehk√§ t√§m√§ juuri alkanut vuosi on poikkeus ja saamme viimein varattua vaikka m√∂kin Lapista! Kuitenkin, vaikka haluankin tehd√§ jotain spessua,¬†on t√§rkeint√§, ett√§ saa viett√§√§ aikaa t√§rkeiden ihmisten kanssa paikasta riippumatta.Mun suunnitelmani vuodelle 2018 on melko avoinna. Kes√§√§n asti minulla on paljon t√∂it√§ tanssinopettajana ja samalla treenailen, mutta sitten en tied√§ mit√§ tulen tekem√§√§n. Tuntuu tosi vapauttavalta, kun tiet√§√§, ett√§ ei ole en√§√§ niin sidottuna moniin aikatauluihin ja samaan paikkaan, kuten opiskeluaikana. Samalla on pelottavaa tajuta, ett√§ nyt pit√§isi sitten alkaa oikeasti tekem√§√§n viel√§ enemm√§n t√∂it√§ oman uran eteen. Ent√§ jos en olekaan tarpeeksi hyv√§? Mit√§ jos en sittenk√§√§n uskalla antaa parastani, koska ep√§onnistuminen tuntuu pahalta? Mit√§ jos murran jalkani, enk√§ voi en√§√§ tanssia tai opettaa? N√§it√§ ajatuksia tulee aina v√§lill√§ mieleen, mutta sitten annan itselleni muuta ajateltavaa. Kuinka hyv√§ voin olla, jos teen parhaani? Ent√§ jos ei ole v√§li√§ vaikka ep√§onnistuisi? Kannattaako t√§t√§ ainutta el√§m√§√§ tuhlata jossitteluun vai olisiko j√§rkev√§mp√§√§ vain menn√§ ja kokeilla?

Tavoitteeni vuodelle 2018 on se, että teen parhaani! Huomasin nimittäin yhdessä vaiheessa, että minun oli vaikeaa yrittää ihan täysillä esimerkiksi balettitunneilla, koska olin takonut päähäni, että se ei ole vahvin lajini. Saatan huomaamattani tehdä asioita puoli tehoilla, koska epäonnistuminen ei tunnu silloin niin pahalta kuin silloin, kun tekee parhaansa. En ehkä ollut huomannut tätä käytösmallia aikaisemmin, koska teen tosi monet asiat aina niin hyvin, kuin osaan. Kun aloin huomata niitä tilanteita, joissa teen jotain tarkoituksella vähän huonommin, olen pystynyt muuttamaan toimintaani siinä hetkessä. Kun tekee aidosti parhaansa, pääsee parhaisiin lopputuloksiin. Jos aina pelkää epäonnistumista, ei koskaan uskalla yrittää parastaan. Minussa on pientä perfektionistin vikaa ja sen takia otan joskus liikaa paineita siitä mitä teen. Nyt aion siis harjoitella vielä lisää mielen rentoutta ja mokaamisen hyväksymistä.

Mulla on myös pienempiä yksittäisiä tavoitteita ja toiveita alkaneelle vuodelle. Treenaan ja kokeilen eri tanssin ja esiintymisen muotoja, treenaan laulua, nautin vapaa-ajasta läheisteni kanssa ja ennenkaikkea pidän kiinni elämäntyylistäni, joka antaa mulle positiivista fiilistä. Haluan pitää kaikki aistit avoinna uusille asioille!

Oletteko itse asettaneet tavoitteita, toiveita tai kenties lupauksia alkaneelle vuodelle? Tavallaan hassua, että vuoden vaihtumisesta tehdään niin iso asia, kun oikeasti päivät kuluvat ihan samalla tavalla eteenpäin oli vuosi sitten mikä tahansa. Toisaalta todella siistiä, että vuoden vaihtuminen antaa usein niin paljon puhtia ja toivoa tulevaan. Nyt siis uteliaana kohti uusia koitoksia!

-Mirka