Usein kysytyt kysymykset (UKK)

Hakuaika on jännittävää aikaa. Kokosimmekin nyt yhteen paikkaan yleisimpiä kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen. Alta löydät aiempina hakuvuosina ilmaantuneita kysymyksiä. Muistathan myös hyödyntää @fitnessmallifi Snapchatin, jossa aiempien vuosien voittajat ja finalistit vastailevat hakijoiden kysymyksiin!


En asu pääkaupunkiseudulla, voinko hakea mukaan?

Kyllä voit, ehdottomasti! Kilpailu on tarkoitettu kaikille Suomessa asuville, joten kotikuntasi voi olla mikä vain tai miten kaukana pk-seudusta tahansa. Katsothan jo ennakkoon ilmoitetut päivämäärät, että olet silloin käytettävissä. Hätätapauksissa voit jopa osallistua joihinkin koulutuspäiviin etänä, mikäli estyt pääsemään paikalle.


Onko kaikki kisan tapaamiset ym Helsingissä?

Paikkakunnat varmistuvat myöhemmin. Pyrimme pitämään näitä yhteisiä päiviä myös muualla, kuin Helsingissä!


Voiko finalistit olla töissä/opiskella kisan aikana?

Ehdottomasti kyllä. Tuemme opiskelua ja työn tekoa, joten voit olla huoletta, kilpailu ei vaikuta negatiivisesti näihin elämäsi osa-alueisiin. Pänvastoin, toivomme sen auttavan sinua urallasi ja jopa työllistymään halutessasi alalle.


Minulla ei ole ajokorttia, voinko hakea mukaan?

Sinulla ei tarvitse olla ajokorttia.


Puhun huonoa suomea, voinko hakea mukaan?

Ehdottomasti, hae rohkeasti mukaan. Tarvitsemme eri persoonia, joten mukaan mahtuu hyvin erilaista ja värikästä kilpailijaa!


Onko kisassa paino/-pituusrajoja?

Ei ole. Inspiroiva, energinen, hyvinvoiva ja muita kannustava ihminen voi olla ihan minkä kokoinen tahansa. Jos sinulla on hyvä olla omassa kehossasi, se näkyy. Itsevarmuus ja ilo on tärkeintä ihmisessä, ei koko. Meillä ei ole kilpailussa mitään kokorajoitusta.


Pitääkö hakemukseen liittää kuvia?

Ei tarvitse, löydämme omista someprofiileistasi, mitkä ilmoitat, kaiken tarvittavan tiedon sinusta.


Pitääkö castingissa olla vähissä vaatteissa?

Ilmoitamme castingiin päässeille ohjeet asuihin ym myöhemmin. Haemme itsevarmoja tyttöjä ja naisia, joten toivomme, että olisit tyytyväinen omaan kehoosi, jotta voisit tarvittaessa olla myös vaikkapa pienemmissä treenivaatteissa meidän/muiden edessä kokematta oloasi epämukavaksi.


Kommentoidaanko kisan aikana tai castingissa kilpailijoiden ja hakijoiden ulkonäköä?

Fitnessmalli -organisaatio ei kommentoi negatiivisesti millään lailla koskaan ulkonäköäsi. Ei hakuaikana, castingissä tai kilpailussa. Huomioithan kuitenkin, että lehdistö saattaa näin halutessaan tehdä. Kilpailussa painotus ei ole ulkonäössä tai kilpailijoiden ulkonäön vertailemisessa!


Kisaan bikini fitneksessä samana vuonna, voinko hakea kisaan?

Voit hakea, jos koet, että ehdit ja pystyt panostamaan molempiin kilpailuihin yhtä aikaa. Molemmat vievät oman aikansa arjesta, voit keskustella toki asiasta myös oman valmentajasi kanssa. Katsothan jo ilmoitetut päivämäärät, ja huolehdit, ettei muut kilpailut osu samoille päiville.


Aion joskus ehkä kisata bikini fitneksessä, voinko hakea mukaan?

Voit hakea. Emme rajoita kilpailijoiden toimia kilpailun aikana tai sen jälkeen.


Pitääkö olla salitreenaaja vai käyvätkö muutkin lajit?

Voit harrastaa mitä vain lajia. Kunhan nautit siitä mitä teet ja huolehdit kehostasi näyttäen terveeltä ja hyvinvoivalta, se on tärkeintä.


Pitääkö olla aktiiviurheilija tai kilpailija?

Ei tarvitse. Voit harrastaa liikuntaa ihan vain omaksi iloksesi. Emme hae ammattiurheilijoita, vaan aivan normaaleja tyttöjä ja naisia eri lajeista ja harrastuksista.


Pitääkö olla aktiivinen kaikissa somekanavissa?

Ei tarvitse. Voit hyvin keskittyä vaikkapa vain yhteen somekanavaan. Suosittelemme valitsemaan sen, mikä tuntuu itselle tärkeimmältä ja kivoimmalta. Näin sisältökin on usein enemmän oman näköinen ja korostaa omaa persoonaasi. Voit itse valita, mitkä/minkä kanavan ilmoitat hakulomakkeessasi.


Onko joku somekanava toista ”arvokkaampi”?

Ei ole. Tärkeintä on oma kiinnostus someen ja sisällön tuottaminen someen aktiivisesti. Oma kiinnostus ja panostus usein näkyy nopeasti; julkaisuja on usein, julkaisut kuvastavat hyvin omaa persoonaa, tekijä pitää somen tekemisestä, tekijällä on selkeästi tavoitteena seuraajamäärän kasvattaminen tai muu selkeä tavoite.


Miten voin panostaa someen ennen hakua?

Tuota laadukasta sisältöä, pysy uskollisena ”omalle jutulle”, tuo omaa persoonaasi esiin, julkaise postauksia/kuvia/videoita usein… Ehdit hyvin vielä panostaa omaan kanavaan/omiin kanaviin! Hyvät tyypit ja inspiroivat persoonat kyllä huomataan!


Millainen on ”hyvä” somekanava?

Katsothan vinkkejä edellä olevista kysymyksistä. Hyvä kanava on selkeä ja aktiivinen, ja se kuvastaa hyvin tekijän persoonallisuutta. Kuvan tai videoiden laatu on usein hyvää ja yleisilme on yhtenäinen.


Minulla ei ole blogia tai youtube, voinko hakea mukaan kisaan?

Ei haittaa, voit aina valita ilmoittaa jonkun muun somekanavan hakemuksessasi!